Brez nevladnih organizacij bi bilo stanje na področju HIV/AIDS bistveno slabše

Ljubljana, 1. december 2016 – V soorganizaciji evropske mreže na področju socialne vključenosti in zdravja »Correlation« in Inštituta »Utrip« se danes v Ljubljani pričenja evropski projekt na temo boljšega in kakovostnejšega vključevanja civilne družbe s področja prepovedanih drog v strateške in druge politične procese. Za uvodni sestanek projektne skupine je bil namenoma izbran svetovni dan boja proti AIDS-u, saj je uporaba nekaterih prepovedanih drog tesno povezana s tveganji okužbe z virusom HIV. »Zaradi izjemne angažiranosti številnih nevladnih organizacij s področja prepovedanih drog je stanje v večini evropskih držav glede HIV/AIDS bistveno boljše, kot bi verjetno bilo brez njihovega prispevka – tako na področju preventive kot tudi zmanjševanja tveganj in škode«, so prepričani v projektni skupini.

Evropska mreža na področju socialne vključenosti in zdravja »Correlation« s partnerskimi organizacijami iz vse Evrope pričenja z evropskim projektom večje vključenosti nevladnih organizacij v procese političnega odločanja na področju drog.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”medium” url=”https://www.institut-utrip.si/doc/CSI_sporocilo_za_javnost_dec01.docx” text=”Sporočilo za javnost – preberi več (DOCX)” color_override=””]