Brez nevladnih organizacij bi bilo stanje na področju HIV/AIDS bistveno slabše

Posted on Dec 2, 2016 in Novice


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/instutrip/public_html/wp-content/themes/TheCorporation/epanel/custom_functions.php on line 83

Ljubljana, 1. december 2016 – V soorganizaciji evropske mreže na področju socialne vključenosti in zdravja »Correlation« in Inštituta »Utrip« se danes v Ljubljani pričenja evropski projekt na temo boljšega in kakovostnejšega vključevanja civilne družbe s področja prepovedanih drog v strateške in druge politične procese. Za uvodni sestanek projektne skupine je bil namenoma izbran svetovni dan boja proti AIDS-u, saj je uporaba nekaterih prepovedanih drog tesno povezana s tveganji okužbe z virusom HIV. »Zaradi izjemne angažiranosti številnih nevladnih organizacij s področja prepovedanih drog je stanje v večini evropskih držav glede HIV/AIDS bistveno boljše, kot bi verjetno bilo brez njihovega prispevka – tako na področju preventive kot tudi zmanjševanja tveganj in škode«, so prepričani v projektni skupini.

Evropska mreža na področju socialne vključenosti in zdravja »Correlation« s partnerskimi organizacijami iz vse Evrope pričenja z evropskim projektom večje vključenosti nevladnih organizacij v procese političnega odločanja na področju drog.

Sporočilo za javnost – preberi več (DOCX)