Search
Close this search box.

Tobačna podjetja bodo morala objaviti sodno odrejene oglase

Tobačna podjetja bodo morala objaviti sodno odrejene oglase, v katerih bodo morala razkriti resnico o svojih smrtonosnih izdelkih

Oglasi bodo pokazali, zakaj morajo vse države stopiti v akcijo za boj proti rabi tobaka MARIBOR – (NOVEMBER 2017) – Od 26. novembra 2017 naprej morajo največja tobačna podjetja v ZDA objavljati oglase v ameriških tiskanih medijih in televizijskih programih, v katerih bodo Američanom predstavili resnico o smrtonosnih posledicah kajenja in pasivnega kajenja.

Zvezno sodišče je leta 2006 naložilo tobačnim podjetjem, da objavijo te »popravne izjave«, po tem ko so jih spoznali za krive kršitve civilnopravne zakonodaje in izsiljevanja ter laganja javnosti glede nevarnosti kajenja in oglaševanja otrokom. Ti oglasi bodo končno objavljeni po enajstih letih pritožb tobačnih podjetij, ki so skušala nekatere izjave omiliti in odlašati z njihovo objavo. Glede korektivnih izjav so si tobačna podjetja uspešno izborila to, da se iz njih odstrani izraz »to je resnica«, ki bi še poudaril dejstvo, da je tobačna industrija namerno zavajala javnost.

Več v priponki