»Martinov posvet« na temo alkohola

Posted on Nov 18, 2011 in Novice


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/instutrip/public_html/wp-content/themes/TheCorporation/epanel/custom_functions.php on line 83

Zavod za zdravstveno varstvo Koper je v četrtek, 17. novembra 2011 v prostorih Vinakoper d.o.o. v Kopru organiziral Martinov posvet na temo večrazsežnostnega pristopa na področju alkoholne politike v Sloveniji.

Na posvetu so različni strokovnjaki skupaj s predstavniki alkoholne industrije soočili poglede na različne načine uživanja alkohola, proizvodnjo vina in ostalih alkoholnih pijač ter tveganja, ki so povezana z uživanjem alkohola med različnimi starostnimi skupinami. Posveta se je s svojim prispevkom udeležil tudi Matej Košir (Inštitut Utrip), ki je med drugim opozoril na različna zaskrbljujoča dejstva glede tveganega in škodljivega pitja alkohola v povezavi z nočnim življenjem mladih, paradokse v alkoholni politiki pri nas in drugod po Evropi ter (ne)smiselnosti povezovanja in sodelovanja z alkoholno industrijo. Več o posvetu na spletni strani: www.zzv-kp.si.