Dobre izbire premagajo ovire

Posted on Nov 16, 2011 in Novice


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/instutrip/public_html/wp-content/themes/TheCorporation/epanel/custom_functions.php on line 83

V sklopu preventivnega meseca novembra je v torek, 15. novembra 2011 v Slovenj Gradcu v organizaciji Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem potekala mednarodna konferenca pod sloganom »Dobre izbire premagajo ovire«.

Na konferenci so gosti in udeleženci spregovorili o preventivi in življenjskem slogu mladostnikov. Udeleženci so skušali odgovoriti na vprašanja, kaj bi morali narediti za razvijanje družbene odgovornosti, v skrbi za dobrobit mladih pa so prisluhnili tudi njihovim potrebam, mnenju in pričakovanjem. Poleg domačih strokovnjakov so na konferenci delili svoje strokovno znanje tudi predstavniki iz tujine, in sicer s Hrvaške in Srbije, pridružila pa se je tudi predstavnica Evropskega centra za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA) iz Lizbone. Prav tako so se konference udeležili mladostniki, ki so na predstavili svoje poglede na preventivo in problematiko, povezano z različnimi tveganimi vedenji. Več o konferenci na spletni strani www.zzv-ravne.si.