Zlata lisica, Vitranc, Planica … katera je večja pijanska veselica?!

Prihajajoči vikend bo minil v znamenju smučarskih tekem za pokal Vitranc v Kranjski Gori in po vsej verjetnosti ponovno v tradicionalnem popivanju slovenskih in tujih ‘navijačev’. Na podlagi Zakona o omejevanju porabe alkohola je prodaja oziroma ponudba alkoholnih pijač prepovedana v športnih objektih, v katerih poteka športna prireditev, eno uro pred začetkom in med športno prireditvijo (12. člen).

Glede na to, da spada smučišče v Podkorenu z vsemi pripadajočimi začasnimi in trajnimi objekti med najpomembnejše športne objekte v Sloveniji, pričakujemo, da se bodo organizatorji prireditve tokrat držali zakonskih določil in preprečili blamažo pred tujimi in domačimi obiskovalci ter novinarji, ki bodo Kranjsko Goro obiskali zaradi športnih užitkov.

Vse pristojne državne in lokalne ustanove pozivamo, da tradicionalno pijančevanje ‘športnih navdušencev’ preprečijo z vsemi zakonskimi sredstvi, ki jih imajo na razpolago. Naj bo tokratni pokal Vitranc za zgled prihajajoči Planici, za katero vemo, da je bila v preteklih letih največja ‘slovenska pijanska veselica’, kjer šport nedvomno ni igral najpomembnejše vloge.

Ob tem prosimo vse medije, da nas pri tej akciji opozarjanja in spremljanja morebitnega nezakonitega dogajanja na prihajajoči športni prireditvi podprete in o tem obveščate javnost. Če nam je lahko na področju preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola s skupnimi močmi uspelo (velika zasluga za te uspehe v minulih nekaj letih gre nedvomno na račun široke medijske podpore), nam bo zagotovo tudi tokrat.

Že vnaprej hvala vsem, ki boste kakorkoli pripomogli, da se popivanje na športnih prireditvah v Sloveniji za vedno prekine, saj alkohol in šport nikakor ne gresta skupaj.

Pa veliko športnih užitkov ta vikend!